Limburg Foto 2024: zien we ook jouw foto?

Zien we jouw foto ook op onze expositie Limburg Foto 2024?
Doe mee met de fotowedstrijd!

Dit jaar is er weer Limburg Foto. We exposeren een maand lang in de Weerstand in Roermond (voormalig Philips-terrein). Deze bruisende plek is volop in ontwikkeling met nieuwe ondernemers en culturele initiatieven. De opening van de expositie is op zaterdagmiddag 28 september. De expositie is tot en met zondag 27 oktober te bezichtigen. Ook zijn er in deze periode lezingen en workshops. Daarover krijgen jullie op een later moment bericht. 

De fotowedstrijd en expositie is dit keer iets anders van opzet. Alle leden van Fotobond Limburg kunnen individueel meedoen aan de fotowedstrijd. De inzendingen zijn digitaal. Er is geen thema. Elke fotograaf kan maximaal 4 losse beelden inzenden.

De jury maakt een selectie maken van de foto’s die op de expositie komen te hangen. De inzenders krijgen daarover bericht in augustus. De inzender zorgt dan zelf voor een foto-afdruk, die hij/zij inlevert in de week voorafgaande aan de expositie. De maximale ruimte die er is per foto ligt vast. Zie hiervoor het reglement. Binnen de afmetingen is de fotograaf vrij om een keuze te maken voor het formaat van de foto, het soort papier of ander materiaal (dibond enzovoort), met of zonder passe-partout, enzovoort. Kijk goed welke presentatie past bij jouw beeld, zodat jouw beeld maximaal uit de verf komt!

Het tijdschema:

  1. 17 juni t/m 19 juli:                  Inzenden voor de fotowedstrijd.
  2. Week 33 (medio augustus):    Bericht aan fotografen die hun foto(‘s) mogen exposeren. Fotografen moeten zelf zorgdragen voor een afdruk.
  3. Week 38/39:                           Inleveren van de foto(‘s) bij Huis voor de Kunsten in de Weerstand in Roermond.
  4. 27/28 oktober:                       Ophalen foto’s door de exposanten.

Dus ga er op uit en probeer dat unieke, originele en krachtige beeld te vangen. 
We gaan er samen een mooie expositie van maken!

In de bijlage is het reglement Limburg Foto 2024 bijgevoegd.

Bovenstaande uitnodiging vind je ook in de bijlage. Bovendien is alles ook naar alle secretarissen en persoonlijk leden verzonden.