Afdeling 08 Noord-Holland Noord

Deze afdeling wordt gevormd door fotoclubs in de regio Noord-Holland Noord.
Klik hier voor een overzicht van de aangesloten fotoclubs.

Met uw fotoclub lid worden van de Fotobond? U bent van harte welkom!
> klik hier voor meer informatie.

Heeft u informatie die u graag op deze pagina wilt plaatsen?
Neem dan contact op met redactie.afd08@fotobond.nl.

bestuur

Taco de Bruin, voorzitter
Hetty Mellink, secretaris
Frank Terlien, penningmeester
Leen van Nieuwenhuijzen, opleidingscoördinator

Fotograaf: Manon Roosjen

Foto-expositie Het Derde Oog

Expositie fotoclub Het Derde Oog in Paasweekend

Fotografie is een leuke en laagdrempelige hobby, maar minstens zo leuk is het om mensen te laten genieten van mooi fotowerk. Dat is precies wat de leden van fotoclub Het Derde Oog voor ogen hebben bij hun jaarlijkse expositie in de Cultuurschuur in Wieringerwerf, dit jaar gehouden in het Paasweekend.

De deelnemende clubleden hebben ieder een eigen thema gekozen en hiervoor drie tot vier foto’s gemaakt. De ervaring heeft geleerd dat dit leidt tot een expositie met gevarieerd fotowerk, die toch een bepaalde rust en eenheid uitstraalt. Veel clubleden hebben een eigen stijl van fotograferen, waardoor de bezoeker van een divers fotoaanbod kan genieten. 

Dit jaar organiseert Het Derde Oog extra activiteiten rond de expositie. Zo is er tijdens de fototentoonstelling een doorlopende digitale presentatie van vrij werk van de clubleden. En op zaterdagavond 8 april is er een lezing verzorgd door landschapsfotograaf Bas Meelker. Deze lezing is al volgeboekt. 

Fotoclub Het Derde Oog telt momenteel zestien leden en heeft sinds dit jaar een nieuw logo en vernieuwde website. De clubleden komen eens per drie weken op maandagavond bij elkaar in ’t Atelier in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De inloop is vanaf 19:30 uur en de avond start om 20:00 uur. Tussendoor zijn er facultatieve avonden, ook op de maandag. Daarnaast zijn er clubactiviteiten op andere momenten, bijvoorbeeld een fotosafari of een bezoek aan een museum. Het programma en meer informatie zijn te vinden op de vernieuwde website www.fotoclubhetderdeoog.nl. Het Derde Oog is aangesloten bij de Fotobond (Nederlands centrum voor vrije fotografie) en valt onder de afdeling Noord-Holland Noord. Wie het leuk lijkt om eens een clubavond bij te wonen, kan contact opnemen met de voorzitter, Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of 0227-501837.

De foto-expositie vindt plaats van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf en is dagelijks geopend van 13:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis. De lezing van Bas Meelker vindt plaats op zaterdagavond 8 april om 20:00 uur, in het filmhuis van de Cultuurschuur. De entree voor deze lezing bedraagt € 10,00, contant te voldoen aan de kassa. Wegens grote belangstelling is aanmelden voor deze lezing niet meer mogelijk.


Exposities en lezingen

Heb je een expositie of lezing die je op de website wilt plaatsen? Stuur dan een e-mail met de informatie naar de webredacteur van de Afdeling: redactie.afd08@fotobond.nl. Die zorgt ervoor dat de informatie in de agenda terecht komt. Vergeet niet een leuke foto mee te sturen. Affiches plaatsen we in principe niet. Die zijn vaak slecht leesbaar en de informatie is dan vaak moeilijk terug te vinden.

Foto van de maand

Fotovrienden Westfriesland. Fotograaf: Jeroen van Benschop