Logo afdeling Zuid-Holland Noord

Bestuur

Afdeling Zuid-Holland Zuid

Deze afdeling wordt gevormd door fotoclubs in de regio Zuid-Holland Zuid.
Klik hier voor een overzicht van de aangesloten fotoclubs.

Met uw fotoclub lid worden van de Fotobond? U bent van harte welkom!
> klik hier voor meer informatie.

divider.jpg

Uitslag Afdelingswedstrijd ‘Vijf met Samenhang’ 2024

De uitslag van Vijf met Samenhang 2024 is bekend.
De jury bestond dit jaar uit Loek van Vliet en Vincent van Gaalen.
De inzendingen zijn op basis van de geprinte foto's gejureerd en de bespreking heeft digitaal plaatsgevonden in bioscoop Landvast in Alblasserdam.

De afdeling mag voor dit jaar 15 nominaties indienen. Leden met de titel BMK/Landelijke groepen krijgen op basis hiervan al een uitnodiging. Omdat er bij de winnende series 2 leden hiertoe behoren, zijn we in totaal op 17 series uitgekomen.


> overzicht genomineerde inzendingen Foto Nationaal 2024

Uitslag Afdelingswedstrijd ‘Vijf met Samenhang’ 2023

De uitslag van Vijf met Samenhang 2023 is bekend. De jury bestond dit jaar uit Henk van den Anker en Monique de Zwart.
De inzendingen zijn digitaal gejureerd en de bespreking heeft plaatsgevonden in bioscoop Landvast in Alblasserdam.

De afdeling mag voor dit jaar 17 nominaties indienen. Leden met de titel BMK krijgen op basis hiervan al een uitnodiging. Omdat bij de winnende series 3 BMK'ers betrokken zijn, zijn we in totaal op 20 series uitgekomen.


> overzicht genomineerde inzendingen Foto Nationaal 2023

Uitslag Afdelingswedstrijd ‘Vijf met Samenhang’ 2021

De uitslag van Vijf met Samenhang 2021 is bekend. Afgelopen donderdag 29 april heeft de jury de 71 digitaal ingeleverde series besproken en op film gezet. 
De jury bestond dit jaar uit Eli Dijkers en Rob Verbunt. In de uitgebreide bespreking (bijna 3,5 uur) zijn alle 71 series beoordeeld. Eli en Rob zijn als volgt te werk gegaan. Eerst zijn alle 71 series anoniem beoordeeld, dus zonder informatie over de makers. Op basis hiervan zijn series geselecteerd die genomineerd worden voor Foto Nationaal 2021. De series zijn vervolgens voor de digitale bespreking voorzien van de namen van de makers.

De afdeling mag voor dit jaar 17 nominaties indienen. Leden met de titel BMK krijgen op basis hiervan al een uitnodiging. Omdat bij de winnende series 3 BMK'ers betrokken zijn, zijn we in totaal op 20 series uitgekomen.
> overzicht genomineerde inzendingen Foto Nationaal

Wil je de bespreking bekijken, dan kan dat hier: https://youtu.be/FngvDeyxXoA

Joke Maarleveld Fred van Turenhout Joty Biegel
divider.jpg

Joop van de Wetering fotowedstrijd

Joop van de Wetering was van 1968 tot 1979 voorzitter van Fotoclub Schiebroek. Bij zijn overlijden, in 1992, heeft hij een legaat nagelaten, met de voorwaarde een fonds op te richten dat jaarlijks een prijs zou toekennen aan een amateurfotograaf, of fotoclub, die zich in dat jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de amateurfotografie. 
De Stichting Joop van de Wetering (PDF)

divider.jpg

Exposities en lezingen

Heb je een expositie of lezing die je op de website wilt plaatsen? Stuur dan een e-mail met de informatie naar redactie.afd12@fotobond.nl. Die zorgt ervoor dat de informatie in de agenda terecht komt. Vergeet niet een leuke foto mee te sturen. Affiches plaatsen we in principe niet. Die zijn vaak slecht leesbaar en de informatie is dan vaak moeilijk terug te vinden.