De Jubileum Foto Wedstrijd

logo

Op 12 maart is het startsein gegeven voor de fotowedstrijd in het kader van 100 jaar Fotobond tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Rietveldpaviljoen. Een wedstrijd die start met afdelingsvoorronden en een landelijke vervolgwedstrijd in steeds 5 genres.

Voor welke type fotograaf is dit een interessante wedstrijd? Voor iedereen: de starter, de ervaren en de gevorderde fotograaf.

Hoe is de wedstrijd opgebouwd?

  • Iedere deelnemer kan minimaal één en maximaal vijf foto’s inzenden, verdeeld over 5 genres. De keuze is aan de fotograaf om één foto in alle vijf de genres in te zenden of om vijf foto’s te zenden naar een enkel genre. Elke combinatie is toegestaan.
  • De 5 genres zijn: Architectuur, Portret/Model, Natuur, Vrije Expressie en Smartphone fotografie.
  • Leden van de Fotobond, zowel club- als persoonlijke leden, kunnen enkel inzenden in de afdeling waarin zij zijn inschreven. Inzendingen buiten de eigen afdelingen kunnen niet in de prijzen vallen.
  • Na afloop van de inzendperiode zullen per afdeling een eerste, tweede en derde beste foto door een door het afdelingsbestuur aangewezen jury worden gekozen. In elke genre dus 3 winnaars.
  • Van alle 16 afdelingen worden de beste drie in elk genre uitgenodigd om de door hun genomineerde foto (moet dus de zelfde foto zijn!) in te zenden naar de landelijke wedstrijd.
  • Een landelijke jury zal vervolgens weer een 1ste, 2de en 3de prijswinnaar en 6 eervolle vermeldingen in elk genre aanwijzen.

Hoofdprijs voor de overall landelijke winnaar SIGMA fp camera met 45mm F2.8 t.w.v. € 2.449,-

1e prijs in elk genre waardecheque t.w.v. €299,- ter besteding aan een SIGMA objectief naar keuze
2e prijs in elk genre waardecheque t.w.v. €200,-
3e prijs in elk genre waardecheque t.w.v. €100,-

  • Afdelingswedstrijden: inzendperiode: 12 maart – 15 juni 2022
  • Landelijke wedstrijd: inzendperiode: 1 augustus – 15 september 2022
  • De grote landelijke expositie 26 november 2022.

Voor wie alles tot in de puntjes wil nalezen: klik hier voor het Reglement.

Er kunnen met deze wedstrijd geen ranking punten worden verdiend. Foto’s die al eerder naar wedstrijden zijn ingezonden mogen opnieuw worden gebruikt. Ga aan de slag met het maken van 5 nieuwe foto’s of zoek in uw eigen bestanden naar de ‘winnende’ foto.

Voor inzenden van de foto's: klik hier Kies je afdeling en zend je foto's in!