1. Homepage
  2. Wedstrijd & Expositie

Prestatie-onderscheidingen / Ranking

Fotografen die zich blijvend bewijzen als betere fotograaf kunnen sinds 1 januari 2018 in aanmerking komen voor een zogenaamde prestatie-onderscheiding.

De Fotobond kent de volgende titels bij oplopende prestatie:

  • Honorair Fotograaf Fotobond (H-FB)
  • Uitstekend Fotograaf Fotobond (U-FB)
  • Top Fotograaf Fotobond (T-FB).

De Taakgroep Wedstrijden en Exposities heeft in 2015 'ranking' ingevoerd bij z’n wedstrijden. Dit is een kwaliteitsnorm, waarbij een foto Goud*, Goud, Zilver of Brons kan scoren. Om voor een Fotobond-titel in aanmerking te komen is een bepaald aantal ranking-punten nodig.
Voor de prestatie-onderscheidingen kunnen alleen ranking punten worden behaald bij de individuele fotowedstrijden:  FotoOnline en Foto Individueel.

Aangezien alle wedstrijden van de Fotobond worden georganiseerd door deze taakgroep, kunnen zij eenvoudig bepalen wie er voor een onderscheiding in aanmerking komt. Dit gebeurt aan het begin van een kalenderjaar, waarna de betreffende onderscheiding op de daaropvolgende Algemene Ledenvergadering kan worden uitgereikt.
Als blijk van het behalen van de titel wordt een draagspeld uitgereikt.
> reglement Prestatie-onderscheidingen - t/m 31 december 2018

> reglement Prestatie-onderscheidingen - per 1 januari 2019 

N.B. Deze regeling is ingegaan op 1 januari 2018, waarbij de ranking gegevens vanaf 1 januari 2017 worden gebruikt.

Ranking overzicht

Weten waar u staat in het Ranking overzicht prestatie-onderscheidingen? Klik hier voor het Ranking overzicht per 24-05-2020.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via wedstrijden@fotobond.nl.