Fotobond In the picture, een wekelijkse foto-nieuwsbrief

In de corona-tijd hebben veel fotoclubs hun activiteiten opgeschort. Ook landelijke wedstrijden, cursussen, mentoraten en tentoonstellingen werden afgelast of uitgesteld. Daarom heeft het dagelijks bestuur van de Fotobond destijds besloten om speciale aandacht te geven aan de digitale mogelijkheden die we hebben om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Fotobond In the picture is er één van.

Hoe werkt het? 

Per week wordt een curator benoemd. Dit kan een lid van de Fotobond zijn of iemand daarbuiten. Die curator kiest het thema-van-de-week. Het thema wordt aangekondigd in de nieuwsbrief, die elke zaterdag wordt verstuurd. Leden kunnen van zaterdag t/m de daarop volgende donderdag een foto inzenden.
> klik hier voor informatie over inzenden

De week daarna kiest de curator vijf foto's die samen een afwisselend beeld bieden, waarbij uiteraard de weergave van het thema een belangrijke rol speelt. Die foto's worden geplaatst in In the picture. De foto's worden niet besproken, maar de curator kan een korte toelichting geven hoe de keuze tot stand kwam.

De curator baseert zijn/haar keuzes op eigen inzicht. Verrassing, afwisseling, ruime interpretatie, inspiratie, beeldkracht, vernieuwing, etc. zijn kenmerken die op de keuze van fotograaf en curator van toepassing mogen zijn. De binnen de Fotobond ‘gebruikelijke’ kwaliteitscriteria zijn hier niet leidend.

ITP 22-2020

De geselecteerde foto's verschijnen twee weken na inzending in In the picture (bijv.: inzendingen van themaweek 1 verschijnen in ITP week 3).

Weekthema's

Het weekthema is telkens anders. Zo komt  een ruim scala aan onderwerpen aan bod (van mensen tot objecten en ruimtes, binnen en buiten, abstract / fantasievol en realistisch), die door de fotografen met allerlei smaken, emoties en beeldelementen ingevuld kunnen worden. We hopen dat het verrassend is, en dat leden zich uitgenodigd voelen om foto’s in te zenden voor komende thema’s.
De weekthema's staan wekelijks vermeld in In the picture en hier

Ook nieuwsitems

In the picture kan ook nieuwswaardige mededelingen bevatten die voor de leden van belang zijn.

Edities en inzendingen van In the picture bekijken

Wil je In the picture edities bekijken en zien welke inzendingen er zijn binnengekomen? > klik dan hier

Wat vind jij van In the picture?

Het dagelijks bestuur hoopt dat In the picture een aantrekkelijke manier is om regelmatig jouw foto's te kunnen laten zien en kennis te maken met het werk van andere leden van de Fotobond.
Wij zijn heel benieuwd wat jij vindt van Fotobond In the picture! Laat het ons weten via inthepicture@fotobond.nl.