Ondersteuning fotoclubs

Corona toolkit

Het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst heeft een Corona toolkit gemaakt voor de aangesloten bonden en clubs.

Er wordt op verschillende terreinen meegedacht en handvatten geboden hoe met de ontstane situatie om te gaan. Tevens zijn handleidingen gemaakt voor het werken met o.a. Zoom en Instagram. Allemaal handige zaken die de moeite waard zijn om door te nemen.

Je kunt de verschillende documenten van de toolkit hieronder downloaden:

Zie ook het Covid protocol Fotografie van Dupho.

Hart onder de riem voor (amateur)kunstenaars

In spotjes van We Blijven Bezig worden (amateur-)kunstenaars getoond, waaronder fotografen. De bedoeling van de spotjes is om de hele sector een hart onder de riem te steken. Per slot ligt de (beroeps-)kunstwereld wel voor een groot deel op zijn gat, maar de amateurs doen natuurlijk nog steeds hun ding! Ook de leden van de Fotobond maken nog steeds hun foto’s, en straks gaan we er ook in verenigingsverband volop tegen aan. Dus: voel je gesterkt in je hobby, en weet dat de overheid op allerlei manieren aandacht voor je heeft. Ook je lokale overheid (de gemeente) kan je soms steunen als vereniging.

Om de campagne te ondersteunen kan je ook zelf naar de website #We blijven bezig. Daarop kan je eigen campagne-materiaal maken om te delen in jullie eigen social media. En je vindt er tips over hoe je als club kunt omgaan met afstand-perikelen en lockdown gedoe.