Exposities en lezingen

April t/m september 2022: The best of Fotobond Limburg 2022
'The best of Fotobond Limburg 2022' is van 19 april tot 8 oktober te zien in Centre Céramique (Maastricht). De expositie toont 44 beelden die zijn geselecteerd uit 387 inzendingen voor de tweejaarlijkse wedstrijd Limburg Foto. De expositie is gratis te bezoeken gedurende de openingstijden van Centre Céramique

2 t/m 22 september 2022: Expositie Fotokring GeleenExpositie Fotokring Geleen klein.jpg
Ter gelegenheid van haar 90 jarig bestaan exposeert Fotokring Geleen van 2 t/m 22 september in het Stadskantoor in Geleen (open tijdens kantooruren van 9.00 tot 17.00 uur, vrij entree). Op 1 september vindt de officiële opening plaats. Zie voor meer informatie de website van Fotokring Geleen

6 tot 30 september 2022: Alles op een rijtje van Fotoclub Venlo
Fotoclub Venlo klein.jpgOnder de titel: ALLES OP EEN RIJTJE laten leden van Fotoclub Venlo van 6 tot 30 September 2022 fotoseries zien in Kunstencentrum Venlo. Deze zijn te zien tijdens de openstellingstijden van het Kunstencentrum. Kunstencentrum Venlo is gevestigd op de Goltziusstraat in Venlo en geopend/bereikbaar op werkdagen van 9 tot 21 uur.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 9 september om 19 uur geopend door Fotobond-mentor Jan Nabuurs.

Foto’s naast elkaar beïnvloeden elkaar, doordat je als kijker onbewust de indrukken gaat verbinden, die de afzonderlijke foto’s maken. Op die manier kunnen foto’s elkaar aanvullen, versterken en samen een verhaal vertellen dat meer diepgang heeft dan één enkele foto.

Het maken van fotoseries is een bijzondere (en moeilijker) vorm van fotografie. Bij elkaar passende beeldtaal, vorm en voldoende samenhang zijn essentiële elementen daarbij. 10 leden van Fotoclub Venlo werkten in 2021-2022 vijf maanden onder begeleiding van Fotobondmentor Jan Nabuurs aan het ontwikkelen van een eigen fotoserie. Voor sommigen betekende dat, dat ze hun foto’s telkens verbeterden en verfijnden, anderen maakten juist regelmatig een nieuwe serie om het geleerde in de praktijk te brengen.

De ge-exposeerde series geven een interessante dwarsdoorsnede van Fotoclub Venlo. Inmiddels zijn enkele van deze series door de Afdeling Limburg van de Fotobond genomineerd voor deelname aan een landelijke wedstrijd. Een mooi bewijs van kwaliteit!

24 september t/m 2 oktober
Amateur Fotogroep Tegelen exposeert op 24, 25 en 26 september en op 1 en 2 oktober in het Ketelhuis in Steyl. Klik hier voor meer informatie (JPG-bestand).

30 september t/m 2 oktober
Fotoclub Voerendaal exposeert in dit weekend in Hoensbroek. Klik hier voor de uitnodiging en kijk op www.fotoclubvoerendaal.nl voor meer informatie.

9 juli t/m 16 oktober: Zilveren camera in Limburgs Museum
Lockdowns, overstromingen in Limburg, Max Verstappen en de toeslagenaffaire. Wie een totaalbeeld wil krijgen van het jaar 2021, kan vanaf 9 juli 2022 terecht in het Limburgs Museum in Venlo. Tot en met 16 oktober 2022 zijn daar, in samenwerking met Stichting De Zilveren Camera, de 200 prijswinnende inzendingen te zien van de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland, de Zilveren Camera. Grote winnaar werd de beroemde foto van verkenner Ollongren, ‘Positie Omtzigt, functie elders’.

Voor meer informatie zie het persbericht dat je hier kunt downloaden (pdf bestand)

14, 15 en 16 oktober: Expositie Fotokring Echt
Fotokring Echt bestaat 65 jaar en exposeert op 14, 15 en 16 oktober in het Museum van de Vrouw in Echt. Meer informatie vind je op de bijlage (JPG-bestand).

Klik hier voor het multimediaplatform van de landelijke Fotobond. Hier kun je ook zelf je expositie of lezing plaatsen, als lid of als club. Als je dat fijner vindt, kunnen wij dat ook voor je doen. We kunnen je expositie of lezing ook in bovenstaand overzicht opnemen. Stuur de gegevens met link naar de informatie op jullie eigen website en een leuke foto naar onze webredacteur Marjan van der Heijden