Grote Fotobond Expositie

Grote Fotobond Exposities 2020 en 2021 in zijn geheel afgeblazen.

Rietveldpaviljoen

Het zou het slotakkoord zijn van een vruchtbaar fotojaar: de Grote Fotobond Expositie in november 2020 in Amersfoort. De beste foto's van alle wedstrijden en de dertien prachtseries van Foto Nationaal. Het hele Rietveldpaviljoen was besproken, de printopdracht lag klaar en de vrijwilligers hadden hun plannen opgesteld om dit alles coronaveilig te laten verlopen.

Maar toen, medio oktober, werden de beperkingen aangescherpt. Nederland wordt opgeroepen om niet-noodzakelijke reizen en bijeenkomsten te vermijden. De fotoclubs breken hun hoofd opnieuw over zaalinrichting en mondkapjesgebruik. En hoe belangrijk deze grote tentoonstelling van het beste werk van vrijetijdsfotografen in Nederland ook is, het valt niet te rijmen met de uiterste voorzichtigheid die tegenwoordig geboden is.

Het dagelijks bestuur en de taakgroep Wedstrijden en Exposities hebben besloten om deze exposities niet door te laten gaan en heeft alle voorbereidingen hiertoe afgeblazen.

Ook geen huldiging van de winnaars van de Open Foto Cup, de prestatieonderscheidingen en andere laureaten.
Het dagelijks bestuur reikt de prestatieonderscheidingen uit op zowel de bespreking van de Bondsfotowedstrijd in Hoogezand in 2021 en op de Algemene Ledenvergadering in december 2021.

Voor steeds meer wedstrijden worden digitale mogelijkheden gebruikt om de leden te informeren en de winnaars te eren. Foto Nationaal heeft een film waarin de juryleden hun oordeel geven. Handig, en te zien op je eigen moment.
> klik hier voor de video