DIVIDER

Fotodag 100 Jaar Fotobond - Regio Zuidwest - 17 september 2022

Lijm & Cultuur, Rotterdamseweg 272, 2628 AT Delft

De afdelingen Zuid-Holland Noord, Zuid Holland Zuid en Zeeland organiseren zaterdag 17 september 2022 een boeiende fotodag met o.a. een workshop Architectuur en Portretfotografie, portfoliobesprekingen, een boekenmarkt en diverse sprekers.

Lezingen zijn er van de fotografen Ronald Peeters, Otto Snoek, Joram Krol en Willem Wernsen

Dankzij een subsidie van het Wertheimer Fonds is de toegang gratis! Voor de workshops zijn de plaatsen echter beperkt.

LijmCultuur.jpg
DIVIDER

Fotomanifestatie Fort van Hoofddorp - Regio Noordwest - 1 oktober 2022

Fort van Hoofddorp, Hoofdweg Oostzijde 739, 2131 BD Hoofddorp

De afdelingen Kennemerland, Noord-Holland Noord en Amsterdam organiseren ‘Fotograferen in en rond het Fort’. Een regionale manifestatie met o.a. een bustocht en fotowalk in het Haarlemmermeerse bos, een fotosessie met steampunkers, het perfecte plaatje van Fort Noxx en een demonstratie van de werkende korenmolen De Eersteling.

Tevens een interview met de bekende sportfotograaf Pim Ras en lezingen over flitstechnieken door Johan Huizing, fotobewerking door Ton van der Heide, dronefotografie en smartphonefotografie. De slotlezing is van fotograaf Jeroen Toirkens. Kosten voor deze dag zijn € 10,- inclusief lunch. Voor meer info en aanmelden: www.fotobondkennemerland.nl

posterFortHoofddorp2030822II.jpg
DIVIDER

Regio Zuidoost - 2 oktober 2022

Theater De Schalm, Meiveld 3, 5501 KA Veldhoven

Afdeling West Brabant, Oost-Brabant en Limburg organiseren een feestelijke regiodag boordevol fotografie, inspirerende lezingen, workshops en portfoliobesprekingen. Lezingen van o.a:

  • Bart Ramakers - Geënsceneerde fotografie
  • David Noels - Autosportfotografie
  • Ton Thomassen/Yolande Simarro - Sportfotografie
  • Pieter Jan de Sy - Japanse Fotografie
  • Eric Kessels - Storytelling
  • Jan Ros - Projectmatig Fotograferen
  • Peter van Tuijl - Documentaire fotografie

Voor slechts € 5,00 kun je de hele dag bijwonen, inclusief 2 koffie/theemunten. Voor het volledige programma en aanmelden: www.regiodag.fotobond-abw.nl

image004.png
DIVIDER

Fotofestival Aan de IJssel - Regio Midden - 15 oktober 2022

Gasfabriek, Zutphenseweg 6b, 7418 AJ Deventer

Afdeling Transijssel organiseert 15 oktober een groots Fotofestival. Een regionale manifestatie met een groot aantal interessante workshops en lezingen van bekende fotografen zoals Jeroen Swolfs, Wim Vooijs, Martin Hogeboom, Jan Paul Mioulet, Femke Teussink en Peter Eleveld.
Voorts interviewt Robert Theunissen van Photo31 Desiré van den Berg, interviewt Diana Bokje Bram Janssen en wordt Charles Niël geïnterviewd door Pieter van Leeuwen.

Kosten voor deze dag zijn € 15,- inclusief lunch, koffie en/of thee. Voor meer info en aanmelden: www.transijssel.nl

Transijssel.jpg
DIVIDER

Regio Noordoost - 19 november 2022

Café ‘t Keerpunt Oostermoer 1, 9656 PE Spijkerboor

Afdeling Groningen en Drenthe Vechtdal organiseren een afsluitende manifestatie 100 Jaar Fotobond. Op deze dag zullen ‘s morgens de ingezonden foto’s bij de afdelingen Groningen en Drenthe-Vechtdal voor de Fotowedstrijd ‘Fotobond 100 jaar’ door de respectievelijk jury van afdeling Groningen en afdeling Drenthe-Vechtdal worden besproken. Voorwaarde is dat de maker van de foto aanwezig moet zijn.

‘s Middags geeft de fotograaf Marco Maljaars een lezing over zijn foto’s en wijze van fotograferen.

Voor leden van de Fotobond is de entree gratis (op vertoon van lidmaatschapskaart). Niet leden
betalen een entree van € 5,- p.p. voor de gehele dag. Aanmelden voor deze dag: voorzitter@fotobonddrenthe.nl

Marco Maljaar.JPG
Foto: Marco Maljaar
DIVIDER

75-jarig jubileum fotoclub De Zoeker Enschede

Fotoclub De Zoeker bestaat dit jaar 75 jaar. Kort na de Tweede Wereldoorlog kwamen op 10 november 1947 aan Tegalstraat 22, acht mensen bij elkaar.
Zij zochten naar mogelijkheden om de behoefte aan creativiteit in te vullen.

De Enschedese Fotokring De Zoeker werd opgericht. In de eerste jaren stond het maken van topfoto’s centraal. Er was een ballotagecommissie voor nieuwe leden
en een competitie met meerdere klassen van waaruit je kon promoveren en degraderen. Nu staat centraal het maken van foto’s maken als we zin en inspiratie hebben en er samen over praten.

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor de expositie ‘Inspirerend Enschede’ van leden van fotoclub De Zoeker uit Enschede. De expositie is te zien van 27 juli tot en met 26 augustus 2022.

De officiële opening is op zondag 24 juli 2022 om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Tijdens de opening laten wij u een videofilm zien met stadsbouwmeester Jessica Hammerlund Bergmann. Op enkele locaties vertelt zij iets over
wat zij kenmerkend vindt voor Enschede.
In de expositie laten leden van De Zoeker zien wat zij inspirerend vinden aan Enschede. Dit kan zijn: sport, een evenement, de parken, de mensen,
de architectuur, het uitgaansleven, etc., etc. Ook laten we foto’s zien met een andere kijk op Enschede.

A5 flyer2_FC DeZoeker.jpg Divider

4e Fotobiënnale van de Fotogroep Haaksbergen

De Fotogroep Haaksbergen schotelt het winkelend publiek, toeristen, dagjesmensen en recreanten 180 foto’s voor in het dorpshart van de Ster van Twente. Op verschillende locaties is zowel vrij werk te zien als foto’s rond thema’s als Het DNA van Haaksbergen of Architectuur in Twente. De foto’s zijn geprint op kubussen rond bomen, motorkappen in leilindes, deuren boven beukenhagen, metalen deksels in platanen en op doeken in houten- en aluminiumframes. Een verrassende klapper is dit keer een mega-fotodoek in een bijzondere constructie. Van 21 mei t/m 30 oktober

Voorzitter Cora Sens van de Fotobond is ambassadeur van de Fotobiënnale Haaksbergen. In haar toespraak tijdens de opening van de vierde Fotobiënnale, 21 mei jl., stak Sens de loftrompet over de Fotobiënnale en de Fotogroep Haaksbergen die het tweejaarlijkse publieksevenement in de Ster van Twente, zoals Haaksbergen ook wel wordt genoemd, op touw zet.

“Vier jaar geleden toen ik kennismaakte met de biënnale in Haaksbergen vroeg ik me af: wat gebeurt hier toch allemaal? Wat is dit fantastisch! We zijn best wel verwend in Nederland. We hebben het Fotofestival Naarden en Breda Foto. Wat hier in Haaksbergen gebeurt is ook ongelooflijk bijzonder'', sprak Cora Sens.

De voorzitter van de Fotobond Nederlands Centrum voor Vrije fotografie toonde zich ook nu weer aangenaam verrast door de bijzondere presentatie van 180 foto's in het dorpshart van Haaksbergen. Die zijn geprint op motorkappen, kubussen rond bomen, deuren, metalen deksels, zeildoeken en hout- en alupanelen. Blikvanger is het ''Panorama Haaksbergen'' met een foto van het dorpsgezicht op een ruim 18 meter lang en 1,30 meter hoog zeildoek in een ronde installatie. “Je kunt wel amateur zijn, maar dat wil niet zeggen dat je amateuristisch te werk gaat. In Haaksbergen hebben ze buitengewoon goed begrepen dat je je ook als amateur op professionele wijze kunt presenteren én fotograferen", aldus de bondsvoorzitter.

Ze vindt dat de Fotobiënnale Haaksbergen aandacht van een groter publiek verdient. Sens: “Daarom heb ik me voorgenomen om jullie persoonlijke ambassadeur van de Fotobiënnale te worden. Om ervoor te zorgen dat mensen vanuit het hele land naar Haaksbergen komen. Want deze biënnale moet echt gezien en gewaardeerd worden.'' Cora Sens riep het publiek op om, zodra het op pad gaat, 'onderweg goed te kijken wat je ziet'. “En laat eens goed tot je doordringen hoe mooi fotografie kan zijn.''

De Fotogroep Haaksbergen toonde zich verguld met de voorzitter van de Fotobond als vertegenwoordiger van de club en de Fotobiënnale in Haaksbergen. De Fotobiënnale Haaksbergen is nog tot en met 30 oktober te zien in het dorpshart. De route is te volgen via de witte voetjes op het plaveisel.

NMA02217.jpg
Openingsceremonie door Cora Sens en burgemeester Rob Welten. Foto: Nico Asbroek
NMA02225.jpg
Fotobiënnale is geopend door voorzitter Cora Sens. Foto: Nico Asbroek
DSC05217.jpg
Burgemeester Rob Welten bekijkt een van de fotowerken. Foto: Nico Asbroek
divider
Uitnodiging expositie HAFV 100 jaar.pdf