divider.jpg
banner regio's 50%.jpg
divider.jpg

FOTOBOND 100 JAAR

In 2022 bestaat de Fotobond 100 jaar. Dit willen we op 12 maart 2022 graag met zoveel mogelijk leden vieren in de Prodentfabriek te Amersfoort. Het programma voor deze dag is bijna rond.

Ook ondersteunt de Fotobond een aantal activiteiten die de afdelingen in 2022 gezamenlijk uitvoeren. Doelen zijn dat leden en clubs contacten kunnen leggen, maar ook dat zij aan niet-leden laten zien wat de Fotobond en de afdelingen voor hen kan betekenen.

Regio Noord West bestaat uit de afdelingen Noord Holland Noord, Amsterdam en Kennemerland. In deze regio wordt al druk overlegd over een gezamenlijk programma. Zoals het er nu naar uitziet starten de jubileum activiteiten in deze regio in het weekend van 19 maart. Dit in combinatie met “Tribute to Color”. Ter voorbereiding op een landelijke jubileumcompetitie vindt er een regionale competitie plaats. Een selectie van landelijke groepen is hier aanwezig. Er is ook ruimte voor lezingen en portfolio besprekingen. Gaandeweg het jaar organiseert de regio Noord West fotowandelingen, fotochallenges en andere activiteiten. Deze regio sluit het jubileumjaar af met een gezamenlijke dag met meerdere activiteiten.

De regio Zuid Oost die bestaat uit de afdelingen Brabant Oost, Brabant West en Limburg werkt ook aan een gezamenlijk plan. Onderdelen van dit plan zijn voorlopig: het organiseren van een regio wedstrijd, fotowandelingen en een presentatie van de landelijke groepen.

In de andere regio’s staan al wel lokale activiteiten gepland en zijn er gesprekken gaande hoe hier een regionaal jubileumtintje aan te geven. Enkele voorbeelden zijn;

- De Leidse Amateur Fotografen Vereniging bestaat honderd jaar en houdt een eeuwfeest.

- In Haaksbergen vindt de tweejaarlijkse Fotobiënnale plaats.

- Amersfoort viert de 150ste geboortedag van Piet Mondriaan groots. Rondom deze gebeurtenis vindt een fotowedstijd plaats.

- Museum Dr8888 in Drachten organiseert een fotowedstrijd en gaat de beste inzendingen exposeren.

Voor de organisatie en begeleiding van activiteiten zijn we op zoek naar hulp. Dit kan als club maar ook individueel. Meld je hiervoor aan bij ondergetekende op j.h.kok@eurofac.nl of direct bij je afdelingsbestuur. Ideeën voor activiteiten zijn uiteraard ook welkom.

Laten we er met z’n allen een geweldig eeuwfeest van maken.

Henri Kok

regio-indeling-def.jpg