Fotowedstrijd en expositie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Fotobond en de 150e geboortedag van Piet Mondriaan.

“Amateurfotografen verbeelden Mondriaan”.

Het 100-jarig bestaan van de Fotobond was aanleiding voor drie Amersfoortse fotoclubs om een wedstrijd en een expositie te organiseren. Omdat de viering van de 150-jarige geboortedag van Piet Mondriaan in Amersfoort ook in 2022 plaatsvindt, was het thema gauw gevonden.

Fotokring Eemland, Fotoclub Keistad en Zone V vroegen amateurfotografen in Midden-Nederland hun hedendaagse interpretatie en verbeelding te geven van Mondriaans kunstenaarschap.

Die oproep leverde een rijke oogst van ruim tweehonderd zeer uiteenlopende beelden op, gemaakt door in totaal bijna zeventig fotografen.

Een jury, onder voorzitterschap van Diana Bokje, met Charlotte Rixten (directeur van Villa Mondriaan) en Arij van der Stelt heeft de ingezonden foto’s beoordeeld.

Er zijn 25 foto’s uitgekozen voor een speciale expositie in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort van donderdag 3 maart t/m zondag 3 april. In dezelfde periode zullen ook professionele fotografen en beeldend kunstenaars in het paviljoen hun werk laten zien ter ere van de geboortedag van Piet Mondriaan.

Meer informatie hierover en over de activiteiten in het Rietveldpaviljoen, centrum voor fotografie en beeldcultuur, vindt u via https://www.033fotostad.com/

Namens Fotokring Eemland, fotoclub Zone V en fotoclub Keistad,

Wim Brummelman

pmondriaan2@gmail.com

wimbrummelman@gmail.com


Gerrit Ockers - koeien onder bomen.jpg
Gerrit Ockers - koeien onder bomen
Thijs Kupers - Balance in a white world.jpg
Thijs Kupers - Balance in a white world
Yke Reilink - Rode molen.jpg
Yke Reilink - Rode molen
Divider