Afdeling NulZeven
Utrecht-’t Gooi

De Afdeling wordt gevormd door fotoclubs in Utrecht en het Noord-Hollandse ’t Gooi

Algemene Afdelingsvergadering
donderdag 16 maart 2017

U kunt de uitnodiging voor de vergadering, met agenda, hier downloaden in pdf-formaat. Voor de stukken voor de AAV kunt u zich wenden tot de interim-secretaris van Afdeling 07, Rien van Dam-Baggen (secretaris.afd07@fotobond.nl).

Na de vergadering om 20.15 zal Nico Brons een presentatie houden met als titel ‘Smarphonefotografie’. Een toelichting bij de presentatie kunt u hier downloaden in pdf-formaat.


Seriewedstrijd: ‘5 met samenhang’

Inleveren van de series van maandag 27 t/m vrijdag 31 maart 2017.
De datum van de bespreekavond is vastgesteld op dinsdag 9 mei 2017.
Het bestuur van de Afdeling Utrecht-’t Gooi mag jaarlijks minimaal 5 series nomineren voor deelname aan ‘Foto Nationaal’. Teneinde hiervoor een eerlijke selectie te maken organiseert het Afdelingsbestuur een onderlinge wedstrijd voor leden aangesloten bij Afdeling 07.
Alle leden van de Afdeling, dus ook de persoonlijke leden, kunnen voor deze wedstrijd één serie van 5 foto’s insturen die samenhang hebben.
De vijf winnende series plus een selectie van de dan volgende beste series per regio van de Afdeling  zullen door het Afdelingsbestuur worden voorgedragen voor deelname aan ‘Foto Nationaal’. Hoe de Afdeling is verdeeld in regio’s kunt u vinden op het inschrijfformulier.
deelname
U vindt het reglement, het inschrijfformulier en de stickers voor deelname aan deze wedstrijd ‘5 met Samenhang’ bijgevoegd bij deze tekst. De clubsecretariaten en persoonlijke leden hebben deze bestanden toegestuurd gekregen met voor de clubsecretariaten het verzoek deze door te sturen naar hun leden.
De inlevertermijn voor de series foto’s ligt tussen 27 en 31 maart 2017. De adressen waar de series kunnen worden ingeleverd, staan op het inschrijfformulier. We verzoeken u dringend eerst contact op te nemen met het betreffende bestuurslid, voordat u de serie(s) aflevert
We hebben eindelijk een datum kunnen vaststellen voor de avond waarop de bespreking van de foto’s door de jury zal plaatsvinden en de prijswinnende series worden bekendgemaakt, namelijk dinsdagavond 9 mei a.s.
De bespreekavond vindt plaats in gebouw De Koppeling, De Clomp 19-04, 3704 KS  ZEIST
Hieronder kunt u de benodigde documenten downloaden:
5 met samenhang: Reglement 2017 (pdf-formaat)
5 met samenhang: Inschrijfformulier 2017 (Word-formaat)
5 met samenhang: Stickers 2017 (Word-formaat)


En De Beste Club 2016 winnaar is … Fotogroep Kromme Rijn

We kijken terug op een zeer geslaagde jurybespreking van de foto’s ingezonden voor onze clubwedstrijd De Beste Club. Het was een spannende strijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Fotogroep Kromme Rijn, op 1 punt gevolgd door 2(!) clubs, Fotoclub Perspectief en Fotoclub Iris. Download hier de volledige uitslag DBC 2016.
De juryleden, Esther Vertelman en René van Rijswijk namen alle tijd om de foto’s tot en met de laatste uitgebreid te bespreken. Veel fotografen en clubbesturen gingen naar huis met waardevolle tips om volgende keer nóg meer punten binnen te halen.
Fotogroep Kromme Rijn ontving uit handen van Afdelingsvoorzitter Ruud Mulder de felbegeerde Dick van Groningen-Schinkelprijs.
Er ligt een zware taak voor Fotogroep Kromme Rijn om deze trofee volgend jaar te behouden. De concurrentie is groot!

bestuur
Ruud Mulder, voorzitter
Rien van Dam-Baggen, secretaris
Ruud Slot, penningmeester
André van Hooidonk, algemeen lid
Frans Albers, algemeen lid
Marianne van den Hoek, algemeen lid

Mag ik mij even voorstellen …

Foto: Gerrit Oskam FKH

[Foto: Gerrit Oskam FKH]

Mijn naam is Rien van Dam-Baggen en ik ben de kandidaat van het Afdelingsbestuur voor de functie van secretaris van Afdeling 07 Utrecht/’t Gooi. In de afgelopen maanden hebben jullie mijn mailtjes al voorbij zien komen met als afzender interim secretaris.
Over mij persoonlijk: ik woon in Maarn, ben 65+ en was getrouwd met Cor tot zijn overlijden nu 3 jaar geleden. Wij hebben geen kinderen. Ik heb altijd fulltime gewerkt en ben sinds mijn 55ste met flexibel pensioen. Dit was mede mogelijk dankzij het feit dat Cor na ruim 40 dienstjaren met een (mooie) regeling kon stoppen met werken. Wij hebben daarna samen grote reizen gemaakt (en daarvan genoten) totdat dat niet meer kon vanwege Cors gezondheid.
Ik fotografeer al mijn hele leven, maar ben pas een paar jaar voor mijn pensioen lid geworden van een fotoclub. Ik ben (mede)oprichter van FK Heuvelrug en was daar eerst secretaris en daarna tot september 2016 voorzitter. In de fotografie was ik lang een allesvreter maar ik kom meer en meer tot de ontdekking dat documentaire fotografie mij wel goed ligt. Sinds een clubmentoraat van Peter van Tuijl werk ik aan een langerlopend project ‘Leven op het platteland’ waarvan ik elk jaar een aspect onder de loep neem.
Mijn andere hobby’s liggen vooral op het terrein van de sport, met een ontwikkeling van wedstrijdgericht naar meer recreatief (atletiek, trektochten te voet, bergsport, fietsen op racefiets etc). Sommige van die sportactiviteiten combineerden we met onze caravanvakanties en ook nu nog trek ik er in mijn eentje met de caravan op uit.
Over mij als bestuurder: in mijn vrije tijd tijdens en na mijn werkzame leven heb ik vooral ervaring opgedaan in verenigingen en stichtingen als secretaris en voorzitter. Een greep: bij een grote atletiekvereniging in Utrecht, bij de sportraad in Utrecht, bij mijn beroepsvereniging, bij een lokale welzijnszorgstichting en bij een fotokring. Mijn sterke en zwakke punten als bestuurder: ik heb overzicht, ben gestructureerd en breng ook graag structuur aan, ben oplossingsgericht en snel. Ik stel hoge eisen aan mijzelf maar loop er niet in vast en vind het prettig als anderen hun vrijwilligerstaken serieus nemen.
Naast de gebruikelijke taken van een secretaris in een bestuur, zie ik voor mezelf een rol weggelegd in de contacten met de clubs en de leden, met de fotobond en naar de media.

Ik kijk uit naar een productieve en plezierige tijd in het Afdelingsbestuur.
Rien van Dam-Baggen, maart 2017


‘In de Kijker’

Het informatiebulletin van de Afdeling, kun je als pdf-bestand bekijken:

winter 2016september 2016, mei 2016, februari 2016, november 2015, herfst 2015, mei 2015.


Fotoclubs in de Afdeling

07De fotoclubs waarvan de clubnummers beginnen met 07 vallen binnen de Afdeling 07 Utrecht-’t Gooi. Kijk in de lijst van de fotoclubs en zoek op Afd-07.


Exposities en lezingen

Heb je een expositie of lezing die je op de website wilt plaatsen? Stuur dan een e-mail met de informatie naar de webredacteur van de Afdeling. Die zorgt ervoor dat de informatie in de agenda terecht komt. Vergeet niet een leuke foto mee te sturen.

Posters plaatsen we in principe niet. Ze zijn vaak slecht leesbaar en de informatie is moeilijk terug te vinden.